Hernandez opet u Estudiantesu

Sjani trener se vratio kući

Hernandez opet u Estudiantesu

Sjajni trener Jose Vicente Hernandez, poznatiji po nad nadimkom Pepu, vratio se poslije 6 godina u redove madridskog Estudijantesa.

Hernandez je vodio popularne Studente od 1994. do 2005. i za to vrijeme je uzeo jedan Kup Kralja 2000. uz dva plasmana u polufinale ULEB Cupa 2003. i 2004. i finale plej-ofa ACB lige 2004. Zatim je dvije godine vodio reprezentaciju Španije sa kojom je osvojio zlato na SP u Japanu 2006. i 2007. srebro na EP održanom upravo u Španiji.

Nakon toga je napravio jednu pauzu, a u poslednjih 18 mjeseci je vodio Joventud sa kojim prošle sezone nije dohvatio doigravanje što se dogodilo i Estudijantesu. Hernandez je 2004. bio proglašen za najboljeg trenera u Španiji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti