Hernanes pogodio za pobjedu, Lulić ušao sa klupe

Europa liga, grupa J

Hernanes pogodio za pobjedu, Lulić ušao sa klupe

Pobjednik Kupa Italije za prošlu sezonu dugo se mučio sa ekipom Legije iz Varšave, a nakon što je prvih 45 minuta okončano bez golova, stvari su u nastavku utakmice postale poprilično neugodne po bh. reprezentativca Senada Lulića i njegove timske kolege.

Na veliko iznenađenje Vladimir Petković bh. reprezentativca ostavio je na klupi, očito vjerujući u to da je idol navijača Lazija timu potrebniji za gradski derbi sa Romom koji slijedi narednog vikenda. 

Nakon neinteresatnih 0:0 u prvom poluvremenu, Petkovićev tim u nastavku je stisnuo ga, pa je već na početku drugog dijela Hernanes pogodio za vodsvo Lazija od 1:0. Nakon prodora Keite i dobrog centaršuta Brazilac je odlično skočio i sa nekih 5-6 metara udaljenosti, glavnom matirao gostujućeg golmana. Majstor Capoeire znao je proslaviti ovaj pogodak na pravi način – saltom unatrag.

Upravo je strijelca jedinog gola u 75. minuti na travnjaku najvećeg rimskog stadiona zamijenio bh. reprezentativac Senad Lulić, ali se do kraja rezultat nije mijenjao.

Vrijedi istaći da je svih 90 minuta u gostujućem sastavu odigrao Miroslav Radović, fudbaler rođen u Goraždu.

Drugi meč ove druge imao je mnogo zanimljiviji početak u odnosu na prvo poluvrijeme sa Olimpica. Domaći Apollon u vodstvo je stigao u 18. minuti nakon što je Sangoy uspješno realizovao najstrožiju kaznu. Ipak vodstvo kiparske ekipe nije trajalo dugo. Samo 120 sekundi kasnije stvari je svojim golom na početak vratio nekadašnji fudbaler londonskog Chelseaja Florant Malouda.

Značajnu pobjedu gostima donio je Erdogan golom četiri minute prije kraja susreta.

Europa liga, grupa J, 1. kolo:
Lazio – Legia 1:0 (Hernanes 53)
Apollon – Trabzonspor 1:2 (Sangoy 18 / Malouda 20, Erdogan 86)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.