Hernanes poput De Jonga
Je li ovo nogomet?

Brazilac krvnički startao na Benzemu

Hernanes poput De Jonga

Edmir Škorić

Lazijev veznjak, Andreas Hernanes, u stilu je Nigela De Jonga krvnički startao na Karima Benzemu u prijateljskom ogledu Francuske i Brazila.

Hernanes je kung-fu potezom, ispruženom desnom nogom, pogodio Benzemu u prsa, nakon čega je Francuz ostao ležati na travi, ali nastavio je igrati i zamijenjen je tek u 84. minuti. Krvnički start Lazijevog veznjaka dogodio se pet minuta prije kraja prvog dijela.

Brazilčev je start, naravno, "nagrađen" direktnim isključenjem. Sličan je "potez" napravio Holanđanin Nigel de Jong u finalu Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, a nastradao je tada Španac Xabi Alonso.

Inače, Francuska je na kraju slavila minimalnu pobjedu od 1:0 i upravo je Benzema, napadač madridskog Reala, bio strijelac pobjedonosnog gola za Trikolore. Susret se odigrao na Saint-Denis stadionu u Parizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti