Heroji ovacijama dočekani u Sarajevu!
Ćiro u zagrljaju navijača prilikom izlaska iz carinske zone aerodroma u Sarajevu

Zadovoljstvo, ali i oprez pred revanš sa Belgijom

Heroji ovacijama dočekani u Sarajevu!

Naši sportski heroji danas su doputovali iz Belgije, a na sarajevskom aerodromu selektor Miroslav Ćiro Blažević i reprezentativci dočekani su ovacijama i aplauzima...  

Nekoliko stotina građana tako je još jednom pozdravilo veliki uspjeh našeg nacionalnog tima koji je sinoć u Genku porazio „crvene đavole“ sa 4:2, te  nakon pet kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Južnoafrička Republika 2010“ preuzeo drugo mjesto na tabeli grupe „5“, koji vodi u baraž za Mundijal.

Niko nema dva žuta
Naši reprezentativci u sinoćnjoj utakmici sa Belgijom dobili su četiri žuta kartona. Javne opomene ruski sudija Nikolaj Ivanov pokazao je Zvjezdanu Misimoviću, Senijadu Ibričiću, Adnanu Mravcu i Safetu Nadareviću.
Srećom, niko od njih ranije nije imao karton, pa će moći igrati u srijedu naveče na „Bilinom polju“.
Ćiro na rukama navijača

„Bosna, Bosna...“, skandiralo se danas i na našem najvećem međunarodnom aerodromu. Navijači su potrčali ka Ćiri po njegovom izlasku iz carinske zone i podigli ga na ruke, ljubili su igrače, bilo je i suza radosnica...

„Ovo je fenomenalno! Ma, isprašićemo ih i u srijedu. Moramo! Moramo! Pa, vidi ti ovaj divni narod. Oni nakon svega što su preživjeli i herojstva u najtežim danima istorije Bosne i Hercegovine, zaslužuju da se raduju, zaslužuju da bolje žive“, istakao je Blažević za SportSport.ba po slijetanju na državni teritorij i danas ponosne Bosne i Hercegovine.

Trener svih trenera kaže kako vremena za slavlje nema, te da od igrača traži apsolutnu mobilizaciju i disciplinu.

Dernečićemo tek u srijedu naveče
 
„Dernečićemo u srijedu kada ih pobijedimo i u Zenici. Do tada, nema zaje.......! Moramo se ponašati kao da smo izgubili i kao da nam je susret u srijedu na „Bilinom polju“ od životne važnosti. On to i uistinu i jeste, jer ako osvojimo tri boda, tu smo, pred baražom“, kazao je Blažević i dodao:

„Slušaj sine, svi pričate o baražu, sa kojim bi bio zadovoljan, ali zašto zaboravljamo da možemo biti i prvi u grupi. Toga se ne smijemo odreći. Pa, vidi?! Priželjkujem da Turci pobijede u srijedu Španjolce u Istanbulu, a mi dobijemo Belgiju. I eto nas na tri boda prvacima Europe. Uz to, idemo Armencima, savladamo ih, pa nam dolaze Turci. Potom, igramo sa Estonijom, a onda u zadnjem kolu dočekujemo „furiju“. Baraž da, ali zašto ne i direktan plasman na SP, ukoliko bude odlučivalo zadnje kolo. Pa, bilo bi milion naših navijača na stadionu i mogli bi isprašiti i Del Bosqueove momke... Imamo strašan napad, to opet moram reći!“

Spahić povrijedio obje potkoljenice
Emir Spahić povrijedio je obje potkoljenice, ali i skočni zglob lijeve noge, te definitivno neće igrati u Zenici, epilog je dodatnih ljekarskih pregleda poslije utakmice u Genku.  
„Šta je tu je. Navijaču i slaviti poslije utakmice našu novu pobjedu i nastavak puta ka, za nas, sve bližoj Južnoafričkoj Republici“, rekao je Spahić danas u Sarajevu i izrazio nadu da će se što prije oporaviti kako bi bio spreman za ostatak kvalifikacionog ciklusa. 
Džeko: Nećemo ih podcijeniti u Zenici

Edin Džeko, po ocjenama mnogih izvještača sa utakmice bio je najbolji igrač susreta u Genku. Sreću zbog dobre partije i velikog posla BiH na „Cristal areni“ nije skrivao ni po povratku u Sarajevo.

„Sve je sada do nas. Svjesni smo da je Belgiji utakmica u Zenici biti ili ne biti. Moraće jurišati na pobjedu kako bi ostali u trci za drugo mjesto, sa nama i Turcima. I to je naša šansa. Kada se otvore, moraćemo iskoristiti viška prostora u njihovoj zadnjoj liniji, za koju smo u Genku dokazali da imamo brojna rješanja, odnsono da nas teško zaustavljaju. Podcijenili su nas u Belgiji i to im se obilo o glavu. Mi njih nećemo u Zenici. I dalje tvrdim kako su dobra ekipa i kako će biti teško doći do nova tri boda. Učinićemo sve da opet obradujemo naše navijače i da tako defitivno zakoračimo ka baražu za SP“, govorio je Džeko za naš online magazin.   

Ibričić: Imamo najbolje navijače na planeti

Senijad Ibričić odlično se snašao i u novoj ulozi na terenu. Igrao je dobro na lijevom boku, pogotovo u prvih 45 minuta susreta na „Cristal areni“.

„Odigrali smo jednu od najboljih utakmica u posljednjih pet godina. Stvarno funcionisali smo odlično. No, moramo ostati čvrsto na zemlji. I ja sam mišljenja da će ih u Zenici biti teže pobijediti, nego je to slučaj bio u Genku. Uvjeren sam u trijumf, ali do njega će biti „trnovit“ put. Hvala još jednom navijačima na sjajnoj podršci u Genku, ali bi ih zamolio da ne ubacuju baklje u teren u narednim susretima. Bosna i Hercegovina nije najbolja reprezentacija na svijetu, ali imamo najbolje navijači na planeti „, smatra Ibričić.

Supić: Presrećan sam

Nemanja Supić u debiju za BiH ostvario je veliki trijumf. U subotu naveče posao je obavio korektno. Možda nije smio dozvoliti luksuz kod prvog primljenog gola, kada je Dembele došao do lopte prije njega na tri metra od gol linije, ali bitno je da smo slavili.

„Presrećan sam zbog naše pobjede. Imamo snažan tim i to ćemo dokazati ne samo Belgijancima, nego i drugim protivnicima u nastavku kvalifikacija. U Zenici, uz podršku briljantnih navijača, trebamo uzeti još tri boda i onda smo na domak velikog uspjeha i baraža za SP. Nadam se da nisam razočarao navijače u svom prvom nastupu za svoju zemlju“, izjavio je Supić za najčitaniji sportski portal u BiH koji je tokom jučerašnjeg dana imao preko 33.100 posjeta, što je rekordan broj u jednom danu, za nešto više od godine postojanja SportSport.ba.

Danas lakši trening u okolici hotela

Naši fudbalski reprezentativci večeras će imali lakši trening u okolici hotela „Hercegovina“ na Ilidži. Sutra će punom parom raditi na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase - Koševo“, kako bi se spremili za novi „okršaj“ sa „crvenim đavolima“ koje trebaju poslati u pakao!

Pogledajte fotogaleriju dočeka naših reprezentativaca na aerodromu u Sarajevu...


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.