Herojski podvig: Alaves slavio protiv Barcelone

Utakmica 3. kola La Lige

Herojski podvig: Alaves slavio protiv Barcelone

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su iznenađujuće poraženi na domaćem terenu od Alavesa (2:1) u okviru trećeg kola španske La Lige.

Trener Barcelone Luis Enrique odlučio je na klupi za ovu utakmicu ostaviti Lionela Messija, Luisa Suareza i Andresa Iniestu. Kasnije se ispostavilo da igrači koji su dobili šansu nisu opravdali povjerenje trenera katalonske ekipe.

Iako je Barcelona od samog početka utakmice imala incijativu na sredini terena, Alaves se hrabro borio. Gosti su u finišu utakmice priredili hladan tuš za domaće navijače kada je na asistenciju Kika mrežu Barcelone zatresao Deyverson.

Ipak, na samom startu drugog poluvremena Barcelona je uspjela da dođe do izjednačenja. Neymar je bio asistent, a strijelac za domaće bio je Mathieu. Nakon toga Enrique je u igru ubacio trojac s klupe, ali to nije pomoglo Barceloni.

U 64. minutu gosti su ponovo utišali Camp Nou kada je Ibai zatresao mrežu Barce za novu prednost Alavesa. Do kraja meča domaći su pokušali da se vrate, ali su gosti uspjeli sačuvati prednost i ostvariti nevjerovatnu pobjedu.

Nakon tri kola Barcelona je četvrta sa šest bodova, dok je Alaves sedmi sa jednim bodom manje.

La Liga, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona - Alaves 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti