Herojski potez policajca nakon što se srušio helikopter vlasnika Leicestera

Pokušao pomoći svim silama, ali nije uspio

Herojski potez policajca nakon što se srušio helikopter vlasnika Leicestera

Endin Čaušević

Velika tragedija sinoć je potresla fudbalski svijet jer se nakon utakmice Leicestera i West Hama na parkingu King Power stadiona srušio helikopter.

Samo sat vremena nakon utakmice odjekula je velika eksplozija na King Power stadionu, a mnogi su odmah shvatili da se srušio helikopter koji je pripada vlasniku Leicestera, Vichaiju Srivaddhnaprabhi. Zvaničnih informacija o žrtvama još uvijek nema, ali je sada jasno da je vlasnik Leicestera bio u helikopteru u trenutku pada.

Jedan od očevidaca bio je Leo Brooker koji se slučajno našao pred stadiona Leicestera. On je za engleske medije odlučio da otkrije šta se to dešavalo u svom tom haosu, te je posebno istakao jednog od policajaca koji je pritrčao helikopteru i pokušao da spasi putnike, no nije uspio.

"U policijskom autu su bila dvojica policajaca. Jedan od njih je u auto valjda tražio nešto čime bi ugasio požar, a drugi je odmah otrčao do helikoptera. Pokušao je razbiti staklo nekom metalnom šipkom. To je trajalo nekih desetak sekundi kada se desila eksplozija u kojoj srećom policajac nije stradao. Onda su pritrčali još neki momci i pokušali pomoći, ali nisu uspjeli", rekao je Brooker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti