Herojski povratak Karabukspora i remi s Bešiktašom

Kayserispor bolji od Akhisara

Herojski povratak Karabukspora i remi s Bešiktašom

A. Haznadarević

Remijem Bešiktaša i Karabukspora rezultatom 2:2, te pobjedom Kayserispora na gostovanju kod Akhisara od 2:1, otvoreno je 20. kolo turske Super lige.

Iako je Bešiktaš na svom Inonu stadionu imao pobjedu u rukama sa dva gola prednosti, a zatim i igračem više na trenu, Karabukspor se herojski vratio u igru te odnio bod kući.

 

Prvo je Torman doveo domaćine u vostvo u 16. minutu susreta, da bi Olcay Sahan u 58. minutu udvostručio prednost Bešiktaša. u 60. minutu igrač Karabuka Ozgenc dobija drugu javnu opomenu, te su gosti bili na koljenima.

 

Ipak, tri minuta kasnije Ahmet Ilhan Ozek smanjuje na 2:1, da bi Lomana Lualua u 69. minutu meča postavio konačnih 2:2.

 

Susret Akhisara i Kayserispora obilježio je preokret ekipe Roberta Prosinečkog, budući da su od 42. minuta gubili sa 1:0, a strijelac je bio Gekas.

 

Ipak, u nastavku Kayserispor je za tačno 20 minuta igre riješio pitanje pobjednika. Prvo je Bobo pogodio u 49. minutu, da bi Mouche u 65 donio potpuni preokret i nova tri boda Kayserisporu.

 

Super liga, 20 kolo

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bešiktaš - Karabukspor 2:2 (Toraman 16, Sahan 58 / Ozek 63, Lualua 69)

Akhisar Belediye - Kayserispor 1:2 (Gekas 42 / Bobo 49, Mouche 65)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.