Herojski povratak Sarajeva protiv Atalante, Koševo će gorjeti!

Odličan rezultat bordo ekipe pred revanš na Koševu

Herojski povratak Sarajeva protiv Atalante, Koševo će gorjeti!

Fudbaleri Sarajeva su na stadionu Mapei u Reggio Emiliji odigrali prvi meč 2. pretkola Lige Evrope protiv Atalante. Ekipa iz Bergama je nakon prvog dijela vodila 2:0, ali je susret Sarajevo uspjelo do kraja izboriti remi (2:2).

Samo otvaranje susreta je donijelo opasan napad Sarajeva, ali je Šišić promašio lopt nakon ubacivanja Ahmetovića. To je, manje-više, bilo to od Sarajeva u prvom dijelu.

Atalanta je u potpunosti kontrolisala tok susreta, a tim iz Bergama do vodstva stiže u 11. minuti preko defanzivca Toloija kojem je loptu pred gol Pavlovića sjajno spustio Masiello.

Gasperinijeva ekipa je igrala u dosta laganom ritmu, ali je svejedno imala incijativu. Opasan po gol Sarajeva bio je i mladi Musa Barrow koji se često ubacivao pred gol našeg predstavnika.

Veliku priliku je u 30. minuti propustio Papu Gomez koji se našao gotovo sam ispred Pavlovića, ali je u posljednji trenutak Mujakić stigao blokirati njegov udarac, pa lopta nije završila u mrežu.

Potom je snažno šutirao De Roon, ali je lopta otišla visoko preko gola. U 37. minuti je Barrow sjajno prošao pored nekoliko igrača Sarajeva, ali je uputio loš šut, pa problema za Pavlovića nije bilo.

Golman Sarajeva se, međuti, istakao u 43. minuti kada je zaustavio pokušaj Papu Gomeza iskosa sa lijeve strane.

Oprobao je u finišu prvog dijela šut sa distance Šišić, ali se nije proslavio, da bi Atalanta u 48. minuti igre došla do 2:0, nakon što se Mancini odlično snašao pred golom Sarajeva poslije ubacivanja iz slobodnog udarca.

Pokušavali su fudbaleri Sarajeva kreirati opasniji napad na otvaranju drugogo dijela, ali nisu uspjeli u toj namjeri, dok je Musa Barrow u 55. minuti promašio veliku priliku.

Mladi napadač je bio sam na 6-7 metara od gola Sarajeva, ali se nije proslavio svojim pokušajem "iz prve".

Nedugo nakon ove prilike Gosens je bio u situaciji matirati Pavlovića, a iako su mnogi već vidjeli loptu u mrežu, golman Sarajeva je sjajnom odbranom srpiječio novi gol domaćih.

Primirio se tempo igre, a onda brza kontra Sarajeva koju je povukao Adukor. Upravo je Adukor i uputio sjajan centaršut koji u gol za 2:1 pretvara Haris Handžić, samo nekliko minuta nakon što je zamijenio povrijeđenog Musemića.

Nakon gola Handžića sve se promijenilo. Atalanta je i dalje djelovala uspavano, a Sarajevo se ohrabrilo.

Igrala se 72. minuta kada je Haris Handžić sjajno ubacio pred gol, Šišić u prvi mah nije stigao do lopte, ali se uspio okrenuti prihvatiti loptu i pogoditi za 2:2 i erupciju oduševljenja navijača koji su stigli u Italiju bodriti svoj klub.

Krenula je Atalanta s nešto ozbiljnijom igrom nakon izjednačenja Sarajeva, ali su bordo momci bili puno rastrčaniji u nastavku. Istina imali su Italijani veliki broj prilika u narednim minutama, ali se Sarajevo sjajno branilo, pa je susret završen rezultatom 2:2, što je odličan rezultat za ekipu sa Koševa pred revanš.

Revanš susret je na rasporedu za sedam dana na Koševu.

Lige Evrope, 2. pretkolo:

Atalanta - Sarajevo 2:2 (Toloi 11', Mancini 45+3'/Handžić 67', Šišić 72')
Stadion: Mapei (Reggio Emilija)
Sudija: Bognar (Mađarska)

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Atalanta: Berisha, Toloi, Mancini (od 75. Polomino), Gosens (od 83. Tumminello), De Roon, Pessina, Hateboer, D'Alessandro (od 54. Zapata), Barrow, Gomez.

Sarajevo: Pavlović, Hebibović, Dupovac, Mujakić, Pidro, Adukor, Ruhmanović, Halilović (od 84. Stanojević), Šišić (od 85. Tatar), Velkoski, Ahmetović (od 60. Ahmetović).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Anel21
Bravo braco Pitari.. Velez je uz vas
188 11
ja224
imal svinjskog gdje
99 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi