Herrera zvanično u Unitedu, Giggs ga nahvalio

Prvo pojačanje Louisa van Gaala

Herrera zvanično u Unitedu, Giggs ga nahvalio

Edmir Škorić

Manchester United je u četvrtak objavio kako je potpisao ugovor s Anderom Herrerom iz Athletica.

Herrera je odavno želja Uniteda, a konačno je transfer realizovan, te je ovaj španski playmaker  prvo pojačanje nvoog trenera Crvenih vragova Louisa van Gaala.

Dvadesetčetverogodišnji Herrera je odigrao preko 90 utakmica za Athletic u koji je stigao 2011. godine iz Zaragoze. Iako se našao na širem spisku španskog selektora Vicentea de Bosquea, na kraju nije pozvan na Svjetsko prvenstvo.

S Unitedom je potpisao ugovor na četiri godine, a engleski klub je za njegove usluge platio 36 miliona funti.


Potez koji će oduševiti navijače

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ander je fantastičan i kreativan mladi igrač s velikom energijom. Vjerujemo da je jedan od najperspektivnijih igrača u Španiji i siguran sam da će biti veliki potez i da će biti razlog za sreću navijača Uniteda", rekao je Ryan Giggs, bivši igrač Uniteda i Van Gaalov asistent.

Herrera je već objavio na svom Twitter profilu fotografiju sa dresom Uniteda i u društvu velikog Bobbyja Charltona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti