Hertha do nove pobjede, važna tri boda za Dresden

2. Bundesliga, 32. kolo

Hertha do nove pobjede, važna tri boda za Dresden

Edmir Škorić
Teme:

U petak navečer odigrana su tri susreta 32. kola njemačke Bundeslige. Minimalne pobjede pred svojim navijačima zabilježili su nogometaši Herthe, Dynamo Dresdena i Aalena.

Hertha, lider "cvajte" i odranije poznati učesnik Bundeslige za sljedeću sezonu, uspjela je u Berlinu savladati neugodni Aue s 3:2. Imali su Berlinci 3:0 na odmoru. Ramos je u 10. minuti zabio za 1:0, zatim Ronny u 34. za 2:0, da bi treći gol postigao Hubnik u samo završnici.

 

Bivši igrač zagrebačkog Dinama, češki nogometaš Sylvestr, bio je dvostruki strijelac za goste u nastavku, no Hertha je na kraju slavila sa 3:2.

 

Poraz Auea na najbolji način je iskoristio Dynamo, koji je u Dresdenu s 2:1 savladao Paderborn i tako su ova dva kluba bodovno izjedančena na diobi 15. mjesta. Jedan od njih morat će u doigravanje za ostanak u  2. Bundesligi

 

Tobias Müller je bio dvostruki strijelac za domaće, dok je za goste jedini gol postigao Alban Meha u 43. minuti. 

 

Regensburg je već ranije ispao iz lige, a večeras je u Aalenu s 2:1 poražen od istoimene domaće ekipe. Lechleiter je domaće doveo u vodstvo nakon 26 minuta igre, da bi Müller tri minute kasnije izjednačio na 1:1. Hübner je u 78. zabio za tri boda domaćih.

 

2. Bundesliga, 32. kolo: 

Hertha - Aue 3:2 (Ramos 10, Ronny 34, Hubnik 44/ Sylvestr 46, 66 - penal)

Dresden - Paderborn 2:1 (Müller 35, 70/ Meha 43)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Aalen - Regensburg 2:1 (Lechleiter 26, Hübner 78/ Müller 29)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.