Hertha došla do važnog trijumfa, Bochum lako sa Dynamom

Berlinci slavili veliku pobjedu protiv Paderborna

Hertha došla do važnog trijumfa, Bochum lako sa Dynamom

Nakon sinoćnja tri danas su odigrana još dva susret Njemačke 2. Bundeslige. Do vrijedne pobjede stigla je Hertha protiv Paderborna.

Paderborn je u okviru 18. kola ugostio Herthu, koja ove sezone traži ekspresan povratak u elitu. Prvu priliku na susretu stvorio je domaćin, ali je Thomas Bertels bio neprecizan. U 22. minuti prilika za goste, ali je Ben Sahar bio neprecizan. Nastavili su se napadi gostiju i do odlaska na odmor, ali se rezultat nije mijenjao. 

 

Početkom drugog poluvremena obje su ekipe imale svoje prilike, a u 65. minuti susreta Hertha je preko Gustava Ramosa povela 1:0. Pokušao je Paderborn doći do izjednačenja, ali se mreža Krafta nije zatresla do kraja, ostalo je Paderborn - Hertha 0:1. 

 

U drugom susretu od 13 sati Dynamo je u Dresdenu dočekao Bochum. 

Gosti su od samog starta susreta nametnuli svoj ritam i već u 17. minuti Aydin je zatresao mrežu Kirstena. Na novi pogodak čekali smo osam minuta, a preko Dabrowskog Bochum je udvostručio prednost. Bochum je u 36. minuti ostao sa deset igrača, a direktan crveni karton dobio je Eyjolfsson. Do odlaska na odmor mreže su mirovale.

 

U nastavku Dynamo je krenuo nešto ofanzivnije, ali nije uspio pronaći put do gola gostiju. Nakon drugog žutog kartona u 67. minuti i domaćin je ostao sa igračem manje, a isključen je Schuppan. U 88. minuti Kramer je postavio konačnih, Dynamo - Bochum 0:3.

 

Njemačka 2. Bundesliga, 18. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Paderborn - Hertha 0:1 (Ramos 65)

Dresden - Bochum 0:3 (Aydin 17, Dabrowski 25, Kramer 88)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti