Hertha i Frankfurt krenuli pobjedama

Startala 2. Bundesliga

Hertha i Frankfurt krenuli pobjedama

Edmir Škorić

Njemačka druga Bundesliga startala je danas, a teške domaće pobjede ostvarili su Frankfurt i Hertha, dok su bodove podijelili Alemania Aachen i Union Berlin (2:2).

Hertha je prošle sezone napustila društvo najboljih, a pobjedom je krenula u misiju povratka u Bundesligu. Naime, u Berlinu je danas, doduše teže nego se to očekivalo, poražen Oberhausen. Golom Lamidija gosti su poveli, ali je Domovchiyski do kraja prvog dijela izjednačio na 1:1.

Rezervista Marco Djuričin se na kraju proslavio titulom "junaka utakmice". Najprije je u 49. minuti pogodio za 2:1, a onda deset minuta prije kraja za 3:2. Prethodno je Nigerijac Lamidi drugim golom za Oberhausen poravnao na 2:2.

Frankfurt je s 2:1 savladao Arminiju iz Bielefelda. Susret donedavnih Bundesligaša je, dakle, pripao domaćoj ekipi. Gjasula i Cidimar su nakon nepunih pola sata igre Frankfurtu donijeli prednost od dva gola, a poraz tima iz Bielefelda ubilježio Fischer u 71. minutu.

Pobjednika nije bilo u duelu Alemania Aachena i Union Berlina (2:2).

Druga Bundesliga, 1. kolo:
Aachen - Union Berlin 2:2
FSV Frankfurt - Bielefeld 2:1
Hertha - Oberhausen 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.