Hertha nadigrala Koeln

Bundesliga, 8. kolo

Hertha nadigrala Koeln

Edmir Škorić

Nogometaši Herthe u utakmici 8. kola njemačke Bundeslige, u Berlinu, deklasirali su Koeln rezultatom 3:0.

Iako je Koeln na Olimpijski stadion u Berlin stigao ohrabren dvjema uzastopnim pobjedama protiv jakih ekipa (Bayer i Hoffenheim), nisu se baš proveli.

Za nešto više od pola sata igre sve je bilo riješeno. Peirre Lasogga je u 14. i 26. minuti pogađa mrežu Michaela Rensinga, a već u 34. minuti rezultat je glasio 3:0 u korist domaćeg sastava. Brazilac Raffael je bio strijelac.

Izabranici Markusa Babbela do kraja su rutinski zadržali prednost od tri gola, te su se sda izjednačili sa Schalkeom na osmoj poziciji. I jedni i drugi imaju 12 bodova, te +3 gol-razliku.


Bundesliga, 8. kolo:

Hertha - Koeln 3:0 (Lasogga 14, 26, Raffael 34)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.