Hertha nastavila u sjajnom ritmu, pao i Hannover

Hat-trick Salomona Kaloua

Hertha nastavila u sjajnom ritmu, pao i Hannover

Hertha igra svoju vjerovatno najbolju sezonu u posljednjoj deceniji, a ekipa Paija Dardaija je večeras upisala svoju šestu pobjedu.

Ekipa iz njemačke prijestolnice je u okviru prve utakmice 12. kola Bundeslige slavila na gostovanju protiv Hannovera rezultatom 3:1.

Igrao se 33. minut kada je Salomon Kalou na asistenciju Haraguchija postigao svoj prvi gol na utakmici, da bi u 60. minuti isti igrač povisio na 2:0.

Hannover se vratio u život golom sa bijele tačke u 70. minuti, kada je Kiyotake smanjio na 2:1. Ipak, u 87. minuti je sjajni Kalou svojim trećim golom na utakmici otklonio sve dileme oko pobjednika. Napadač iz Obale Slonovače je bio siguran izvođač najstrožije kazne za potvrdu važne pobjede berlinskog kluba.

Hertha nakon 12. kola zauzima sjajno četvrto mjesto na tabeli sa 20 osvojenih bodova, dok je Hannover 14. sa 11 bodova.

Bundesliga, 12. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hannover - Hertha 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.