Hertha osigurala povratak u Bundesligu

Tri kola prije kraja

Hertha osigurala povratak u Bundesligu

Edmir Škorić
Teme:

Berlinska Hertha s minimalnih 1:0 slavila je na gostovanju u Duisburgu i tako izborila nastup naredne godine u njemačkoj Bundesligi.

Hertha je u ponedjeljak navečer osvojila tri boda na teškom gostovanju u Duisburgu, te došla u poziciju da tri posljednja kola može igrati potpuno rasterećno, jer u igri je još devet bodova, a berlinski sastav ima 12 više od drugoplasiranog Bochuma.

Inače, Hertha je slavila pogotkom Ramosa u 27. minuti. Bochum je trenutno druga momčad koja bi mogla ući u viši rang, dok će trećeplasirani Augsburg, ukoliko naravno ostane na toj poziciji, igrati doigravanje sa šestoplasiranom momčadi Bundeslige.Navijači Herthe na tribinama su uz šalove na kojima je pisalo "nikada više 2. liga" bodrili svoje ljubimce do ekspresnog povratka u elitu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.