Heskey potpisao za Newcastle, ali u Australiji

Novi izazov za iskusnog napadača

Heskey potpisao za Newcastle, ali u Australiji

E. Škorić

Bivši engleski nogometni reprezentativac i napadač Liverpoola Emile Heskey potpisao je za Newcastle, no ne engleski već australski.

Krajem protekle sezone se Heskey sporazumno razišao sa Aston Villom, a 34-godišnjak će stopama Alessandra Del Piera, te Evropu mijenja Australijom. Tamo će nositi dres Newcastle Jetsa.

 

"Ovo je novo i sasvim uzbudljivo razdoblje u mom životu. Radujem se što ću moći dati svoj doprinos A-ligi, ali što je još važnije Jetsima", kazao je Heskey za službenu stranicu kluba, dodavši:

 

"Nadam se da ću pomoći napretku nogometa na lokalnoj razini, a također namjeravam pružati savjete mladim igračima u Jetsima".

 

Heskey je jedan od svega 23 igrača koji su u engleskoj Premier ligi postigli više od 100 golova. 

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.