Heynckes: Bilo je lako igrati protiv Arsenala

Bavarci na pragu četvrtfinala

Heynckes: Bilo je lako igrati protiv Arsenala

Edmir Škorić

Bayern je večeras na Emiratesu lako, rezultatom 3:1, došao do pobjede nad Arsenalom i, kako sada stvari stoje, plamasna u četvrtfinale Lige prvaka.

Bavarci su razbili očajnu domaću momčad, kojoj je tek pogodak Lukasa Podolskog donio kakvu-takvu nadu uoči uzvrata. S druge strane, Toni Kroos, Thomas Muller i Mario Mandžukić su pogađali.

 

"Bilo je lako igrati protiv Arsenala", izjavio je trener njemačkog giganta Jupp Heynckes na službenoj press konferenciji nakon utakmice, dodavši:

 

"Trenutno smo u velikoj formi, pa stoga možemo kazniti i najmanju grešku protivnika. Veliki je uspjeh kada u Engleskoj dobijete englesku momčad. Sjajno smo startali sa dva rana gola i igrali smo jako dobro. Međutim, Arsenal je u nastavku pokazao da je materijal za Ligu prvaka."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

"Igramo na visokoj razini. Imamo odličnu momčad, napredovali smo u odnosu na prošlu sezonu i idemo u pravom smjeru. Napravili smo veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale, ali nam ostaje uzvratna utakmica i nastojat ćemo da budemo još bolji", kazao je Arjen Robben.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.