Heynckes brani Wengera: Nije fer njega kriviti za sve

"Drugi uzimaju Arsenalove zvijezde"

Heynckes brani Wengera: Nije fer njega kriviti za sve

A. Haznadarević

Pred veliki okršaj osmine finala Lige prvaka između Arsenala i Bayerna, trener Bavaraca Jupp Heynckes je stao u odbranu Arsenea Wengera, za kojeg smatra da je jako nepravedno kritikovan.

"Morate uzeti u obzir to da se Arsenal takmiči s Chelseajem, Manchester Unitedom i Manchester Cityjem. Ja to gledam na način da su oni prodavali svoje najbolje igrače, dok su drugi timovi tako dobijali zvijezde svjetske klase."

 

"Morate računati na to i ne mislim da je fer kriviti Arsenea Wengera. On je odličan trener, vidite način na koji njegova momčad igra", smatra njemački stručnjak.

 

Heynckes je dodao da njegova ekipa ima snažan motiv, te da želi ići do kraja:

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Prošla sezona za nas je bila sjajna, ali kada ste Bayern Munchen i ne osvojite titulu, to jednostavno nije dovoljno. Moji igrači su motivisani, gladni su uspjeha, a to je jako važan faktor za napredak", zaključio je.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.