Heynckes definitivno neće ostati na klupi Bayerna

U Bayernu potvrdili

Heynckes definitivno neće ostati na klupi Bayerna

E. Škorić, foto: EPA

Jupp Heynckes je za kratko vrijeme podigao nivo Bayernove igre, no on sasvim sigurno neće ostati u narednoj sezoni trener Bavaraca.

Bayern je otkazao saradnju italijanskom stručnjaku Carlu Ancelottiju prije nekoliko mjeseci jer je klub zapao u ozbiljnu krizu, pa je povjerenje dobio proslavljeni igrač i trener njemačkog velikana. Heycnkesu nije puno trebalo da vrati stari sjaj Bayernu, ali činjenica je da će odraditi samo ovu sezonu na klupi.

Predsjednik uprave Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je istakao da Heycnkes neće produžiti ugovor s Bayernom, bez obzira na to kakvi rezultati budu, pošto je sam 72-godišnji sturčnjak odlučan da se povuče po završetku sezone.

Nije poznato ko će u onoj tamo sezoni biti na klupi Bayerna, ali sada su se pojavile špekulacije da će to biti njemački selektor Joachim Loew, koji će nakon Mundijala u Rusiji krenuti da se bavi klupskim poslom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je nakon 13 kola vodeći tim u Bundesligi sa 29 bodova, a u subotu dočekuje Hannover i ima priliku da nastavi dobru seriju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi