Heynckes: Iz osobnog iskustva znam - ništa nije gotovo

Trener Bayerna oprezan pred uzvrat

Heynckes: Iz osobnog iskustva znam - ništa nije gotovo

Edmir Škorić

Trener minhenskog Bayerna Jupp Heynckes je izjavio da ništa nije gotovo kada je u pitanju dvomeč s Arsenalom. 

Iako Bavaarci imaju 3:1 prednost stečenu u Londonu, Heynckes je oprezan i vjeruje da nije ništa gotovo, te da njegova momčad mora biti oprezna pred uzvrat na Allianz-Areni.

 

"Igrali smo dobro u prvom susretu, no iz osobnog iskustva znam da nije gotov naš ogled protiv Arsenala. Trebamo dati još jednom stoposto sebe i tek nakon 90 minuta pogledati u semafor. Ovo je Liga prvaka, a Asrenal nije bilo koji klub", kaže Heynckes, dodašvi:

 

"Poznajem i poštujem Arsenea Wengera, te sam svjestan da će pokušati apsolutno sve da izbori prolaz dalje. Sjetite se samo prošle sezone kada je Milan dobio prvu utkamicu na San Siru s 4:0, ali Arsenal nije odustao i slavio je 3:0 u uzvratu."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

On je još rekao da neće riskirati s Francko Riberyjem, te da će Francuz propustiti ovu utakmicu, dok će suspendirane Bastiana Schweinsteigera i Jeromea Boatenga zamijeniti Javi Martinez, Luiz Gustavo i(li) Toni Kroos. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.