Heynckes: Ne trebaju mi Guardiolini savjeti

Bayern sutra protiv Barcelone

Heynckes: Ne trebaju mi Guardiolini savjeti

Edmir Škorić

Trener Bayerna Jupp Heynckes izjavio je kako poštuje Pepa Guardiolu, no da mu nisu potrebni njegovi savjeti.

Heynckesov Bayern sutra igra prvu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Barcelone, a pojavile su se informacije da će Guardiola, bivši trener Katalonaca, savjetovati stratega svog budućeg kluba (od ljeta Pep preuzima Bavarce).

 

"Kada momčad poput Bayerna igra na tako visokom standardu, trener može izaći samo kroz prednja vrata kluba, bez obzira hoćemo li osvojiti nacionalni kup i Ligu prvaka. Posluštajte samo što njemački mediji govore i pišu o našoj igri. Kažu da igramo najmoderniji nogomet u povijesti kluba", rekao je Heynckes, dodavši:

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Poštujem Guardiolu zbog njegove karijere i kao igrača i kao trenera. Osim toga, nas dvojica imamo jako dobar odnos. Špekulirali su kako bi nas Guardiola mogao informirati o Barceloni. To je izraz nepoštovanja i prema Guardiolu i prema Barceloni. Ne trebaju mi Pepeovi savjet jer pratim španski nogomet i poznajem Barcu dobro kao i vlastitu momčad".

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.