Heynckes otkrio planove za budućnost

Nakon što Bavarce povede u posljenjem meču

Heynckes otkrio planove za budućnost

A. Haznadarević

Trener Bayern Münchena Jupp Heynckes definitivno je odlučio šta će dalje, nakon što i u posljednjem meču Bayerna ove sezone završi svoj mandat.

Heynckes (68), koji će prepustiti trenersko mjesto Bayerna Pepu Guardioli, nagovijestio je da neće preuzimati drugi klub, ali mediji su u posljednje vrijeme pisali da veliko zanimanje za njega imaju brojni klubovi, među kojima i madridski Real.

Ipak, Heynckes vjeruje da je došlo vrijeme da se oprosti od profesionalnog fudbala.

"Subotnji susret u Monchengladbachu će biti moja posljednja trenerska utakmica u Bundesligi. Kada radite na najvišem nivou u Bayernu i postižete brojne uspjehe, za vas nema zanimljivih alternativa u Bundesligi", izjavio je Heynckes.

Naglasio je da bi možda razmotrio odlazak u inostranstvo da je desetak godina mlađi.

Heynckes je započeo trenersku karijeru u Borussiji  Monchengladbach nakon čega je 1987. godine prvi put preuzeo Bayern.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon toga je vodio Athletic Bilbao, Eintracht Frankfurt, Tenerife, Real Madrid, Benficu, Schalke i Bayer Leverkusen, a ponovo preuzima Bayern 2011. godine.

Na čelu bavarskog giganta ostale su mu još tri utakmice, susret 34. kola Bundeslige, finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund i finale DFB kupa protiv Stuttgarta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije