Heynckes: Zadovoljni smo pobjedom

Heynckes: Zadovoljni smo pobjedom

Trener Bayerna, Jupp Heynckes, je na sinoćnjoj pres konferenciji istakao zadovoljstvo zbog pobjede nad Napolijem u 4. kolu Lige prvaka.

"Nismo bili nezainteresovani nakon vodstva od 3:0. Rekao sam igračima prije utakmice, da će biti zaista teško. Napoli se nikada ne predaje, imaju odličan mentalitet. Moramo biti zadovoljni ovom pobjedom.", izjavio je Heynckes na sinoćnjoj pres konferenciji, te se osvrnuo na igre Maria Gomeza i povredu Bastiana Schweinsteigera, koji je igru morao napustiti u 53. minuti:

"Mario je pokazao veliku predanost i sjajno je odigrao večeras. Mi znamo da je sposoban postizati golove, ali je bilo lijepo vidjeti kako se bori za svoju momčad. Schweinsteigerova povreda nas je potresla mnogo. Mogli ste vidjeti reakciju igrača kada je napustio teren, svi su bili pogođeni. Nakon Bastianovog izlaska, naša igra je bila mnogo lošija."

Podsjetimo, Bayern je sinoć u Minhenu savladao ekipu Napolija, rezultatom 3:2. Mario Gomez je postigao brza 3 gola za Bavarce, a Napoli se pokušao vratiti preko svog dvostrukog strijelca, Federica Fernandeza, ali bezuspješno. Italijani su ovim porazom izgubili drugo mjesto u grupi A, a prestigao ih je Manchester City, poslije gostujuće pobjede nad Villarrealom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.