Heynckes: Zaspao sam sa Starom damom i probudio se s njom

"Juventus je kao mit"

Heynckes: Zaspao sam sa Starom damom i probudio se s njom

A. Haznadarević

Jedan od susreta za kojeg će mnogi reći da je finale prije finala Lige prvaka, sutra će na Allianz Areni odigrati minhenski Bayern i Juventus, a pred ovaj veliki duel, bavarski klub je održao konferenciju za štampu, na kojoj se medijima obratio trener Jupp Heynckes.

"Zaspao sam sa Starom damom sinoć i probudio se s njom", na sebi karakterističan način je Heynckes otvorio press konferenciju uoči velikog sutrašnjeg meča Lige pravaka.

 

"Mnogo sam istraživao o njoj, prosudirao sam njene prethodne igre i bio sam impresioniran sa onim što sam vidio. Biće to jako kvalitetan meč dvije izjednačene momčadi", smatra trener Bavaraca.

 

"Juventus je jedan od vrhunskih evropskih timova, u jednu ruku oni su Italijani, ali u drugu ruku u njihovoj momčadi je mnogo kreativnosti i maštovitosti. Psihički su ekstremno jaki i u mogućnosti su mnogo trčati. Juventus je kao mit, oni se vraćaju kao Fenix."

 

Osvrnuo se trener Bayerna zatim i na uspješnog trenera Juventusa Antonia Contea:

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"To je tim sa tradicijom i jedan od najboljih evropskih klubova. Antonio Conte je napravio mnogo toga tokom posljednjih godina. Očigledno ima mnogo kvaliteta, dok njegov tim igra tako uspješno. Momčad nosi njegov rukopis", zaključio je Jupp Heynckes.

 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.