Heynckesa naljutila pompa oko dolaska Guardiole

"Trebali su objaviti to za vrijeme pauze"

Heynckesa naljutila pompa oko dolaska Guardiole

A. Haznadarević

Trenera minhenskog Bayerna Juppa Heynckesa, strašno je naljutila velika gužva nastala oko kluba, nakon što je objavljeno da slavni Pep Guardiola na ljeto preuzima tim.

Iskusni njemački stručnjak je zamjerio čelnicima kluba što su baš pred početak drugog dijela sezone objavili ovu vijest, što je potpuno omelo igrače i stručni štab u pripremi utakmica:

 

"Bio bih sretniji da su klupski čelnici objavili dolazak Guardiole tokom zimske pauze ili prije Božića, a ne prije početka drugog dijela sezone", kazao je, te ljutito dodao:

 

"Svi koji me poznaju, znaju da sam ja šef ovdje. Ja sam glavni i bio sam to svugdje, gdje god sam radio", zaključio je Heynckes.

 

S druge strane, počasni predsjednik Franz Beckenbauer je pokušao smiriti situaciju:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

"Kada neko dovede trenera takvog kalibra kakav je Pep Guardiola, nije iznenađujuće što je to velika tema. To mora znati i Jupp. Ipak, trenutno nije previše sretan zbog te činjenice", priznao je legendarni Nijemac.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.