Hierro: Raul će biti odličan trener

Bivši saigrač ubijeđen

Hierro: Raul će biti odličan trener

A. Haznadarević

Bivši kapiten Real Madrida i jedna od živih legendi kluba Fernando Hierro smatra da će njegov bivši saigrač Raul Gonzalez biti odličan trener, baš kao što je i odličan napadač.

Veliki Raul je nakon odlaska sa Santiago Bernabeua odlično igrao u njemačkom Schalkeu, međutim nedavno se odlučio za novi izazov potpisavši za katarski Al Rayyan koji će mu vjerovatno biti posljednja igračka destinacija, a zatim bi se mogao početi baviti trenerskim poslom.

"Raul će biti odličan trener" smatra Hierro, a zatim pojašnjava:

"To mu je u krvi još od kada je imao dvadeset godina, on voli pričati. Dajte mu vremena, neka uzme odmora pet godina, prođe obuke, a onda će biti spreman."

Na pitanje novinara, kako to da nakon toliko godina Raul i dalje daje golove sa lakoćom, kao u najboljim danima, legendarni defanzivac odgovara:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On je primjer svima, primjer šta znaći biti profesionalac i uvijek će mu se svi diviti. Kada je otišao u Njemačku, ja nisam ni sumnjao da će pobjeđivati zato što je sport njegov hobi, a i malo ko ima njegov karakter."

Raulov bivši saigrač je zatim prokomentarisao odlazak u katarski Al Rayyan, za koji je i sam igrao nakon što je napustio Real Madrid 2003. godine:

"Čini se logičnim i razumnim to što je otišao u Katar jer uživa u fudbalu, a i još uvijek je u formi", zaključuje Hierro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti