Higuain kažnjen sa 10.000 eura, Benitezu utakmica kazne

Primjerene kazne

Higuain kažnjen sa 10.000 eura, Benitezu utakmica kazne

Disciplinska komisija italijanskog prvenstva odlučila je kazniti Gonzala Higuaina i Rafaela Beniteza.

Fudbaler Napolija na utakmici protiv Parme ponio se neprofesionalno, te je nakon poraza vrijeđao protivničke igrače i govorio im da su 'trebali pustiti utakmicu jer su ionako ispali u drugu ligu i odavno bankrotirali'.

Iako je Higuain kasnije uputio izvinjenje, na kraju će zbog nedoličnog ponašanja morati platiti kaznu u iznosu od 10.000 eura.

Kada je u pitanju Benitez, španski stručnjak dobio je jednu utakmicu suspenzije i neće voditi Napoli u narednoj utakmici protiv Cesene. Benitez je kaznu dobio zbog 'glasnog i neprimjerenog kritiziranja sudačkih odluka'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.