Luciano Spalletti sve bliže klupi Napolija

Ostvareni kontakti

Luciano Spalletti sve bliže klupi Napolija

Napoli je domaćim porazom od Lazija izgubio priliku da osvoji Kup i domogne se trofaje u ovoj sezoni, a ništa bolje rezultate ne postiže ni u Seriji A, u kojoj je poprilično udaljen od pozicija koje vode u Ligu prvaka.

Loši rezultati su Rafaela Beniteza doveli pred otkaz, a čini se da su u Napulju već pronašli njegovu zamjenu.

Riječ je o treneru Zenita Lucianu Spallettiju, kojem će Napoli ponuditi dvogodišnji ugovor uz opciju produženja na još godinu dana. Godišnja plata bi trebala iznositi tri i po miliona eura, plus dodatni bonusi.

Spalletti je u svojoj trenerskoj karijeri u Italiji već vodio mnogo klubova, kao što su Roma, Udinese, Ancona, Venezia i Sampdoria.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.