Higuain: Sada je cilj osvojiti Evropsku ligu

Napoli ispao iz Lige prvaka

Higuain: Sada je cilj osvojiti Evropsku ligu

Napadač Napolija Gonzalo Higuain mišljenja je da je njegov klub nepravedno eliminisan iz daljeg takmičenja u Ligi prvaka.

Iako su porazili Arsenal rezultatom 2:0 Napolitanci su se morali zadovoljiti nastupom u Evropskoj ligi. Jednak broj bodova kao i Arsenal odnosno Borussija Dortmund bio je poguban za Napoli u grupi smrti. Odlučio je međusobni duel.

„Nismo imali sreće, pobijedili smo četiri od šest utakmica, ali smo eliminisani. To se ne događa često. Nevjerovatno je da nismo prošli, prava nepravda. Razočaravajuće je što smo osvojili dvanaest bodova u tako teškoj grupi, a nismo prošli dalje, dok pojedine ekipe sa samo jednom ili dvije pobede, sa šest ili sedam bodova nastavljaju takmičenje,“ kazao je Argentinac, te prokomentarisao nastup Napolija u Evropskoj ligi.

„Cilj je osvojiti Evropsku ligu, bio bi to itekako važan trofej za nas. Ostali su nam i Seria A odnosno nacionalni Kup Italije.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.