Higuainov otac otkrio ko je kriv što je njegov sin napustio Real Madrid

Nakon pet godina istina izašla na vidjelo

Higuainov otac otkrio ko je kriv što je njegov sin napustio Real Madrid

Endin Čaušević

Gonzalo Higuain nekada je bio velika nada Real Madrida, ali je kraljevski klub odlučio da ga proda na ljeto 2013. godine Napoliju što je bila jasna greška Florentina Pereza.

Ovaj 30-godišnji argentinski napadač u Real Madrid stigao je 2007. godine iz River Platea i bio je velika nada Kraljeva. U dresu ovog kluba igrao je šest sezone, odigrao 190 utakmica i postigao 107 golova. Međutim, Real ga je na iznenađenje mnogih odlučio prodati Napoliju kako bi zaradio novac za dovođenje Garetha Balea.

Otac fudbalera Juventusa, Jorge Higuain, odlučio je za italijanske medije otkriti zbog čega je njegov sin napustio Real Madrid i izabrao baš Napoli. Higuainov otac također je potvrdio da je sve eskaliralo sukobom njegovog sina i predsjednika Florentina Pereza.

"Zašto je napustio Real Madrid? Pa, to je bilo nešto što je predsjednik Perez silno želio da se desi. Gonzalo nije volio Pereza i bilo je jasno da će biti najbolje da ode iz kluba. On, Ronalo i Benzema su mogli biti odličan napad, ali to Perez nije dozvolio. Drago mi je da ga je prodao jer mu je pokazalo da je napravio ogromnu grešku", rekao je Jorge Higuain.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi