Juve bez Pjanića traži osvetu protiv Reala, Bayern će teško dozvoliti Sevilli iznenađenje

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka

Juve bez Pjanića traži osvetu protiv Reala, Bayern će teško dozvoliti Sevilli iznenađenje

Večeras su na rasporedu dvije prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka. U Torinu se sastaju Juventus i Real Madrid, što je svakako utakmica koja plijeni posebnu pažnju, dok Sevilla na svom Ramon Sanchez Pizjuanu igra protiv Bayerna.

Juventus - Real Madrid

Duel Juventusa i Reala repriza je prošlogodišnjeg finala u kojem je kraljevski klub dominantno slavio sa 4:1. Stara dama sada želi osvetu i definitivno nije bez šansi, iako uloga favorita ipak pripada Realu koji tradicionalno najbolje igra onda kada je najpotrebnije. To se posebno odnosi na Cristiana Ronalda, koji se uvijek 'upali' u ključnom dijelu sezone. Portugalac je na posljednjih 13 utakmica za Real i Portugal postigao nevjerovatna 22 gola, a ove sezone je zabijao na svakoj utakmici u Ligi prvaka, što je impresivno.

Realova sezona nije baš za pohvalu jer je u Španiji tek na trećem mjestu. Kraljevi su odavno bez šansi za odbranu naslova u La Ligi, pa su se u potpunosti fokusirali na Ligu prvaka i pokušaju da urade nešto što nikome nikad nije pošlo za rukom - osvoje pehar treću godinu u nizu.

Juve je do četvrtfinala došao uz mnogo sreće, ali i na iskustvo. U duelima sa Tottenhamom, Stara dama je bila na konopcima ali je u Londonu sa dva brza gola Dybale i Higuaina u drugom poluvremenu stigla do pobjede 2:1 i plasmana među osam najboljih. Juventus je u posljednje četiri godine dva puta dolazio do finala Lige prvaka, ali oba puta je gubio i može se reći da italijanski velikan već polako dobija komplekse u ovom takmičenju. Buffon vjerovatno igra svoju posljednju sezonu i ne želi otići u mirovinu bez trofeja Lige prvaka o kojem toliko sanja, ali pitanje je koliko je to realno u ovoj sezoni jer je konkurencija, čini se, nikada jača.

Juventus će večeras biti bez suspendovanog Miralema Pjanića, a neće igrati ni povrijeđeni Bernardeschi. Uz to su upitni i nastupi Mandžukića i Alexa Sandra. Na drugoj strani, Zidane nema većih problema jer neće moći računati samo na suspendovanog Nacha.

Vjerovatni sastavi:

Juventus: Buffon; De Sciglio, Barzagli, Chiellini, Asamoah; Khedira, Bentancur, Matuidi; Dybala, Higuaín, Douglas Costa

Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modrić, Isco; Ronaldo, Benzema

Sudac: Cuneyt Cakir (Turska)

Sevilla - Bayern

U drugom susretu večeri sastaju se Sevilla i Bayern, a reći bilo šta osim toga da su Bavarci apsolutni favorit za plasman u polufinale Lige prvaka bilo bi ludo. Bez obzira na to što je Sevilla u prošlom krugu izbacila Manchester United, za šta svakako zaslužuju velike čestitke, Bayern Munchen je u ovom trenutku i u svakom pogledu dva nivoa iznad Crvenih đavola i to je realnost.

U kakvoj je formi Bayern najbolje ilustruje subotnja utakmica protiv Borussije Dortmund gdje je bilo 6:0 i gdje su fudbaleri u žutim dresovima protiv njih izgledali kao kadetska selekcija. Bayern je uhvatio zalet, ekipa je to koja je stvorena za najveće domete i svakako je u krugu najozbiljnijih kandidata za trofej u ovom takmičenju.

Na drugoj strani je Sevilla, koja je na čelu sa Montellom ekipa od koje se može baš svašta očekivati. Večeras mogu primiti četiri gola, a mogu i pobijediti i iznenaditi svijet. Nepredvidivost je za njih drugo ime, pa će biti zanimljivo vidjeti šta će nam večeras prirediti.

Vjerovatni sastavi:

Sevilla: Rico; Navas, Kjær, Lenglet, Escudero; Pizarro, N'Zonzi; Sarabia, Vázquez, Correa; Ben Yedder

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern: Ulreich; Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba; James, Javi Martínez/Thiago, Muller; Robben, Lewandowski, Ribery

Sudac: Daniele Orsato (Italija)

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi