Hiljade Bosanaca i Argentinaca nisu bili svjesni opasnosti

Užasni uslovi na legendarnoj Maracani

Hiljade Bosanaca i Argentinaca nisu bili svjesni opasnosti

Da postoje infrastrukturni problemi na brazilskim stadionima na kojima se održava Svjetsko prvenstvo u fudbalu znalo je i prije nego što je počeo 20. Mundijal. 

Ipak, ono što su zabilježile amaterske kamere boraca protiv FIFA i trošenja ogromnog brazilskog novca za Svjetsko prvenstvo, bacilo je veliku ljagu na samu organizaciju i organizatore. 

Vjerovatno svega nisu bili ni svjesni navijači naše reprezentacije i selekcije Argentine od želje, adrenalina i ushićenosti od samog premijernog susreta na legendarnoj Maracani, ali stepenice koje vode na stadion sklepane su pomoću "štapa i kanapa", koji se prilikom ulaska mase ljudi na stadion opasno ljuljaju. Srećom izbjegnuta je katastrofa. 

Zbog ovoga i ne čudi što su mnogi brazilski aktivisti protiv Svjetskog prvenstva jer su improvizovane stepenice, nalik građevinskim skelama, vrlo krhke kada po njima ide više hiljada ljudi. Uz to, one su pričvršćivane za stubove samo uz po dva eksera i žicom!

Dokaz za to je i snimak kako nekoliko desetina Argentinaca, neometano, bez karata, ulazi na čuvenu Maracanu, bilo preko ograde, bilo kroz nezaštićeni prolaz.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.