Hiljade navijača, baklje i 102 minute fudbala: Partizan savladao Zvezdu za finale Kupa Srbije!

Vječiti beogradski derbi

Hiljade navijača, baklje i 102 minute fudbala: Partizan savladao Zvezdu za finale Kupa Srbije!

Večeras je na stadionu JNA u Beogradu odigrana utakmica koja nas je podsjetila na vrijeme prije pandemije novog koronavirusa. Uzavrela atmosfera u režiji više od 15.000 navijača, baklje, koreografije i vječiti derbi.

Partizan i Crvena zvezda su odmjerili snage po 200. put (takmičarski mečevi) u polufinala Kupa Srbije. Crno-bijeli su bili uspješniji, slavili minimalnu pobjedu od 1:0 i prošli u finale u kojem će se za trofej boriti sa Vojvodinom.

Početak meča na stadionu Partizana nije donio veća uzbuđenja, mada je od starta bilo jasno da je špic crno-bijelih Sadiq izuzetno raspoložen za igru s obzirom da je u ranoj fazi utakmice nekoliko puta isprobao svoj udarac.

Prva prava šansa je međutim viđena pred golom Partizana, u samom finišu prvog dijela. Ben je odlično šutirao iz slobodnjaka, ali je njegov udarac zaustavila stativa Borjanovog gola. U nastavku akcije Vukanović natrčava na loptu i šalje je u gol, ali je isti poništen zbog ofsajda.

Nedugo nakon toga se i Boakye našao u šansi, šutirao je, ali je Stojković uspio odbraniti, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Sadiq prijeti golu Zvezde nakon nekoliko minuta igre u drugom dijelu, a u 58. minuti ima glavnu ulogu u golu za prednost Partizana. Sjajno je probio po lijevom krilu i driblingom izbacio Degeneka prije nego što je nekako uspio "doturiti" loptu to Nathka. Izraelac pak šutira po zemlji i provlači loptu ispod Borjana za vodstvo Partizana od 1:0.

Dugonogi Sadiq je u 66. minuti sjajno šutirao sa distance, ali je Borjan ovaj put bio puno bolji nego kod gola Partizana.

Koristio je Partizan nakon gola sav prostor koji mu je ostavljao rival, pa je i rezervista Soumah opasno zaprijetio.

U finišu meča trener Zvezde Dejan Stanković pravi nekoliko izmjena i mijenja formaciju. Kreću napadi Zvezde, ali velike šanse izostaju.

Domaće navijače je izrevoltirala odluka glavnog arbitra da produži utakmicu čak devet minuta (bilo je par kraćih prekida zbog pirotehnike, povreda...). Igralo se i duže (skoro 12 minuta nadoknade vremena) zbog novih prekida, ali se rezultat do kraja nije mijenjao.

Promo

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Odlicna utakmica i realizacija prijenosa, svaka cast
9 1
Fareus1921
Oni uveliko publiku imaju a naši pilavi i makaroni iz NSBIH ne namjeravaju publiku puštat do 2021 :(
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi