Historija je ispisana u Kolnu: Vardar je novi prvak Evrope!

Ogroman uspjeh Makedonaca

Historija je ispisana u Kolnu: Vardar je novi prvak Evrope!

Rukometaši Vardara su večeras u Lanxess Areni u Kolnu u velikom finalu Lige prvaka savladali PSG sa 24:23 i tako postali novi prvaci Evrope!  

Makedonski klub je tako prvi put u svojoj historiji došao do naslova prvaka Evrope i ispisao nove stranice historije, te krunisao dugogodišnji kvalitetan rad i velika finansijska ulaganja.

Vardar je poveo sa 11:10, da bi PSG do kraja poluvremena postigao dva pogotka i na odmor otišao s prednošću 12:11. Interesantno, to je bilo prvo vodstvo Parižana na utakmici, ali dovoljno za miran odlazak na pauzu.

Vardar početkom drugog poluvremena uzvraća serijom 4:1 i stiže do vodstva 15:13, nakon čega je konstantno bio u prednosti sve do 52. minute kada je PSG poravnao rezultat (21:21). Najveću prednost u drugom poluvremenu Vardar je imao u 44. minuti kada je bilo 20:17.

PSG je imao napad za vodstvo, ali je Timur Dibirov presjekao loptu i realizovao kontranapad za vodstvo Vardara 22:21. Potom je Borozan pogodio za 23:21, nakon čega su Makedonci prokockali i napad za +3 u 58. minuti. 

U 59. minuti, Vardar je bio u napadu a Luka Karabatić je napravio prekršaj zbog kojeg je dobio dva minuta isključenja. Vardar je imao igrača više, a Dibirov je u posljednjoj minuti promašio zicer za +2. Narcisse je sedam sekundi prije kraja pogodio za 23:23, a kada se činilo da će utakmica otići u produžetke, Vardar je nakon time-outa došao do pobjede. Junak utakmice bio je Ivan Čupić koji je u posljednjoj sekundi pogodio za veliku pobjedu i titulu prvaka Evrope!

Najefikasniji igrač Vardara i utakmice bio je Dibirov sa sedam postignutih pogodaka, Cindrić, Čupić i Borozan postigli po tri gola, a Canellas i Dušebajev po dva. U PSG-u je najviše pogodaka zabio Nikola Karabatić (5), a pratili su ga Hansen i Narcisse (4), Abalo, Remili (3)... Treba istaći i da su na obje strane briljirali golmani Thierry Omeyer i Arpad Šterbik, koji su i u velikom finalu pokazali svoju klasu.

Liga prvaka, finale:

PSG - Vardar 23:24 (12:11)

PSG: Gensheimer 2, Mollgaard Jensen, Accambray, Stepančić 2, Kounkoud, Skof, Barachet, Omeyer, Remili 3, Abalo 3, L. Karabatić, Hansen 4, Narcisse 4, Nielsen, N. Karabatić 5, Nahi, Olsson, Serdarušić, Dubois, Fayet

Vardar: Šterbik, Stoilov, Milić, Ferreira Moraes, Maqueda, Dereven, Karačić, Dušebajev 2, Abutović 1, Cannellas 2, Cindrić 3, Čupić 3, Dibirov 7, Shishkarev 2, Borozan 3, Marsenić 1, Savovski, Gonzalez Gutierrez, Davis Camara, Stojanov.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi