Historijska pobjeda Emine, Radnik deklasirao Modriču

Premijer ženska liga BiH

Historijska pobjeda Emine, Radnik deklasirao Modriču

S. Mlaćo

Danas su odigrana dva susreta u Premijer lig BiH za žene, dok se sutra igra jedan, a susret između SFK 2000 i Iskre iz Bugojna je odgođen zbog učešća bh. prvakinja u Ligi za prvaka.

Prvu, ujedno historijsku, pobjedu u Premijer ligi upisale su nogometašice Emine iz Mostara. Mostarke su sa 4:1 savladale Lokomotivu. Povale je Emina u 12. minuti pogotkom Amele Kršo, a na 2:0 povisila je Denda Dragica. Gošće smanjuju prednost pogotkom Marije Damjanović, no do kraja dva pogotka Minele Gačanice i konačnih 4:1.

Radnik je sa 5:2 deklasirao Modriču. Za domaće su pogađale Jović, Njeguš, Marković, Šakotić i Krajšumović, a za gošće dvostruki strijelac bila je Adina Osmančević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi