Historijski gol Miličevića, Gent u osmini finala
FOTO: EPA

Valencia poražena od Lyona

Historijski gol Miličevića, Gent u osmini finala

Fudbaleri Zenita iz St. Petersburga na gostovanju u Gentu poraženi su rezultatom 2:1, ali unatoč tome i dalje prolaze u osminu finala Lige prvaka. 

Početak utakmice na Ghelamco Areni nije ponudio mnogo uzbuđenja, a iz prve ozbiljnije šanse Gent je u 16. minuti uspio doći u minimalno vodstvo. 

Savršenu dugu loptu koju je poslao Moses Simon na najbolji mogući način je ispratio Laurent Depoitre i potom precizno glavom poslao loptu u mrežu Zenita za vodstvo Genta od 1:0. 

U nastavku utakmice Gent je zaigrao mnogo bolje. Novu ozbiljniju šansu za udvostručenje prednosti propustio je Depoitre u 31. minuti, a potom je tri minute prije kraja poluvremena golman gostiju fantastičnom odbranom zaustavio pokušaj Jurija Lodigina. 

Drugi dio utakmice ponudio je nešto bolju igru Zenita. Već u trećoj minuti nastavka Alexander Ryazantsev je uputio snažan šut s ruba šesnaesterca, da bi Zenit iz druge ozbiljnije šanse izjednačio na 1:1 preko Artema Dzyube.

Do kraja utakmice Gent je uspio vratiti vodstvo, a za historijski pogodak belgijske momčadi pobrinuo se potencijalni bosanskohercegovački reprezentativac Danijel Miličević u 78. minuti. 

U drugom susretu grupe H na veliko iznenađenje francuski Lyon je uspio savladati Valenciju na Mestalli rezultatom 2:0.

Prvi pogodak na utakmici fantastično je postigao Cornet u 37. minuti, da bi potom u 76. minuti Lacazzette udvostručio prednost gostiju iz Lyona i postavio ujedno konačan rezultat. 

Nakon završenih utakmica poznato je da u osminu finala idu Zenit i Gent, dok je Valencia sa šest osvojenih bodova putnik u Evropsku ligu. Lyon je takmičenje u grupi H okončao na zadnjem mjestu. 

Liga prvaka, grupa H:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Gent - Zenit 2:1
Valencia - Lyon 0:2


Milicević Goal ~ Gent - Zenit Petersburg 2-1 9... by alex-percec

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.