Hitan sastanak Newcastlea sa Dembom Ba

Svrake žele zadržati napadača

Hitan sastanak Newcastlea sa Dembom Ba

Trener Newcastlea, Alan Pardew sastati će se sa sjajnim napdačem  Dembom Ba te će pokušati da ga uvjeri u ostanak na St. James Parku. Za Senegalca je zainteresovano dosta klubova između kojih su i turski giganti, Fenerbahče i Galatasaray.

Naime, njegov ugovor se može otkupiti za sedam miliona funti što je cifra koju bi mnogi klubovi rado platili samo da ga vide u svojim redovima nakon sjajne sezone tokom koje je postigao 16 golova. Od engleskih klubova, najveći interes pokazao je Tottenham.

 

"Otkad je potpisao za nas počele su špekulacije. Mislim da one neće prestati. Mi želimo da on ostane, a isto to žele i navijači. Nadamo se da će tako i biti", kazao je Pardew za BBC.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

U Newcastleu su odlučni da zadrže sjajnog napadača međutim razmatraju se i neke rezervne opcije. Napadač Twentea, Luuk de Jong je navodno prvi na listi želja, a cijena ovog 21-godišnjaka se procjenjuje na nekih 9.5 milona funti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije