Hitzfeld: Bayern i Barca su nivo iznad Reala i Dortmunda

"Barca je predstavila fudbal iz druge dimenzije"

Hitzfeld: Bayern i Barca su nivo iznad Reala i Dortmunda

A. Haznadarević

Bivši trener njemačkog dvojca, koji se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka, i aktuelni selektor reprezentacije Švicarske Ottmar Hitzfeld, napravio je analizu mogućeg raspleta u završnici Lige prvaka. 

"Moram priznati da nisam očekivao prolaz Barcelone. Međutim, ono što su Lionel Messi i njegovi saigrači predstavili protiv Milana je bio fudbal iz udžbenika, fudbal iz snova. Kad se Messi kreće s loptom, to izgleda tako jednostavno, a fudbal tako savršeno. Barcelona je u utorak igrala fudbal iz druge dimenzije'', napisao je Hitzfeld u svojoj kolumni za magazin Kicker. 

 

Bayen i Barcelona kao favoriti

 

''Za Bayern i Borussiju je možda nesreća što je glavni favorit ostao u utrci, ali ovakva Barcelona povećava atraktivnost takmičenja. Osim toga, smatram da Bayern, pa i Borussia, imaju kvalitetu da se suprotstave španskom divu. Bayern vidim na istom nivou s Barcelonom, dok su Borussia i Real Madrid malo niže." 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

"Kao neugodnog suparnika svima smatram Juventus koji se u svome sistemuu 3-5-2 savršeno brani i napada iz kontri. PSG-u još uvijek nedostaje iskustva za finale. Radi se o dobroj momčadi, ali nedovoljno konstantnoj", zaključio je Hitzfeld.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.