Hitzfeld: Goetze je među najboljim ikada u Njemačkoj
Foto: EPA

Nekadašnji trener Borussije Dortmund

Hitzfeld: Goetze je među najboljim ikada u Njemačkoj

Nekadašnji trener Borussije Dortmund, legendarni Ottmar Hitzfeld, vjeruje da je Mario Goetze, kada je potpuno spreman, jedan od najboljih njemačkih fudbalera ikada.

Goetze je na svoj uspon ka zvijezdama započeo upravo u Borussiji Dortmund, i to kao 17-godišnjak. Sjajni Njemac je 2014. godine u finalu Svjetskog prvenstva postigao i pobjedonosni gol za svoju reprezentaciju, međutim njegovu karijeru su u zadnje vrijeme ograničili zdravstveni problemi.

On se prošle sezone vratio iz Bayerna u Dortmund, ali mu je ubrzo dijagnosticirana mišićna miopatija, pa je od svog povratka odigrao svega 16 utakmica za Milionere.

Ipak, čini se da je Goetze potpuno zdrav i da će u narednoj sezoni predstavljati veliku opasnost po protivničke golmane, a Hitzfeld smatra da je ovaj 25-godišnji fudbaler jedan od najboljih koje je Njemačka imala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"On je za mene jedan od najboljih njemačkih fudbalera ikada, kada je u formi i potpuno spreman, on posjeduje te kvalitete...Kada Goetze ima loptu, nešto se uvijek desi. Izuzetno je inteligentan i vidi prostor koji ostali ne vide", izjavio je legendarni njemački fudbaler i trener.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi