Hitzfeld: Navijači jako mnogo očekuju od Guardiole

Bivši trener Bayerna upozorava

Hitzfeld: Navijači jako mnogo očekuju od Guardiole

A. Haznadarević

Bivši trener Bavaraca i aktuelni selektor reprezentacije Švicarske Ottmar Hitzfeld, upozorio je budućeg trenera Bayerna da javnost jako mnogo očekuje od njega, s obzirom na ogromnu euforiju nastalu objavom da će baš on preuzeti klub.

"Oko Guardiole se stvorila euforija, a zajedno s njom rastu i očekivanja. Navijači ne očekuju samo pobjede, nego i igru iz snova. Ali, ako Heynckes ove sezone osvoji tri trofeja, Guardioli će biti teško jer će očekivanja biti još veća", smatra Hitzfeld.

 

Ovaj stručnjak je sa strateške strane prokomentarisao i moguće pojačanje Bayerna u liku Roberta Lewandowskog:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

"Priče oko Lewandowskog donose nemir u München. Ako dođe, Bayern će definitivno imati jednog napadača previše. Guardiola je dosad preferirao sistem bez centarfora, odnosno s niskim, agilnim napadačima. Čak se ni sa Samuelom Eto'om i Zlatanom Ibrahimovićem nije slagao".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti