Upisao je dva nastupa za našu reprezentaciju, bio glavna zvijezda svog tima, a sada odlazi

Sporazumni raskid saradnje

Upisao je dva nastupa za našu reprezentaciju, bio glavna zvijezda svog tima, a sada odlazi

Samir Mlaćo
Aleksandar Jovičić je u dva navrata nosio dres nogometne reprezentacije naše zemlje, a sada će krenuti u nove izazove.

Jovičić se prije par dana razišao sa HNK Gorica, članom 1. HNL gdje je pružao veoma dobre partije. Upisao je 14 nastupa ove sezone i dodao jednu asistenciju.

Sa klubom je dogovorio sporazumni raskid, s obzirom da je važeći ugovor ima do ljeta 2024. godine.

“Želim zahvaliti apsolutno svima u klubu na predivne četiri i po godine. U Gorici sam proveo najljepše trenutke dosadašnje karijere i stvorio uspomene za cijeli život. Mojim dosadašnjim saigračima, prije svega, želim puno zdravlja i sreće, a onda naravno i da ostvare sve zacrtane ciljeve.

 Čekaju me novi izazovi, ali perioda provedenog u Gorici ću se uvijek rado sjećati“, poručio je Jovičić nakon odlaska iz kluba.

U ovaj klub Jovičić se stigao 2018. godine, a ne tako davno špekulisalo da će put Turske. Ipak nije se to desilo, a kakve planove ima sada nije otkrivao.

Karijeru je ovaj defanzivac počeo u Rudaru iz Prijedora, a zatim nastupao za Borac, Krupu, Slaven Belupo, te Istru.

Za reprezentaciju BiH upisao je 180 minuta protiv Kuvajta i Crne Gore, oba puta u prijatelijskim mečevima. Ranije je bio i mladi reprezentativac naše zemlje.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tržišna vrijednost mu je 1,3 miliona eura.

Kada je Gorica u pitanju, ovaj tim je polusezonu završio na posljednjem mjestu sa samo sedam osvojenih bodova i u drugom dijelu sezone je očekuje žestoka borba za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi