Hajduk danas predstavlja veliko pojačanje

Stiže iskusni ofanzivac

Hajduk danas predstavlja veliko pojačanje

Splitski Hajduk danas će ozvaničiti novo ime.

Naime, 31-godišnji krilni napadač Aleksandar Trajkovski sve je dogovorio sa Hajdukom i očekuje se službena potvrda.

Posljednji klub Trajkovskom je bio saudijski Al Fayha, te on stiže kao slobodan nogometaš.

Nastupao je ranije i za Mallorcu, Aalborg, Palermo, Mechelen i Waregem, te se u Splitu svi nadaju da će biti veliko pojačanje u borbi za prvaka.

On je za reprezentaciju Sjeverne Makedonije od 2011.godine odigrao 79 utakmica te postigao 20 pogodaka.

Oglasi

Već se okušao u HNL-u, kada je kao 17-godišnjak 2010. godine došao u Inter Zaprešić iz skopske Cementarnice. U sezoni 2010/11 HNL-a odigrao je samo 10 utakmica, te postigao tri gola uz četiri asistencije.

Mnogi ga ipak najviše pamte po nastupima u Palermu kada je za sicilijanski klub na 113 mečeva dao 20 golova uz 16 asistencija.

Trajkovski bi u tandemu s Markom Livajom mogao biti jako važan za Hajduk u borbi za titulu.

Potražite više informacija na temu HNL:

Zanimljivo da su italijanski mediji spominjali da Makedonac ima i ponudu Dinama, no pitanje je koliko je u tome bilo istine.

Splićani nakon šest kola vode na tabeli sa 15 bodova, Osijek ima 11, Rijeka i Dinamo po 10, ali Modri ipak imaju utakmicu manje od Splićana.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi