Bruka i sramota u Zadru: Uvrede, flaše, banana i prekid

Navijači napravili skandal

Bruka i sramota u Zadru: Uvrede, flaše, banana i prekid

S. Mlaćo
Sramotne scene dolaze iz Hrvatske.

Prijateljski meč igrali su niželigaš Zadar i HNK Šibenik, a u susret je prekinut zbog sramotnog ponašanja publike.

Susret je prekinut u 65. minuti kada je grupa navijača bacila bananu ka tamnoputom igraču gostiju Marcosu Mini uz ružne riječi.

Poletjela je i jedna flaša, pa su svi akteri na terenu odlučili da se povuku, a meč je prekinut.

Šibenik je do trenutka prekida vodio 4:2, a gosti su imali samo riječi hvale za domaće igrače te trenere.

Ipak, grupa gledalaca je odlučila baciti  ljagu na hrvatski nogomet.

Oglasi

“HNK Zadar i HNK Šibenik 17.08.2022. u 18.00 sati odigrali su prijateljski susret koji je prekinut u 65. minuti kod rezultata 4:2 za Šibenik, nakon incidenta kojeg je izazvao dio gledatelja koji su ušli na zatvorenu južnu tribinu preskočivši ogradu.

U 65. minuti spomenuta skupina bacila je bananu upućenu prema igraču Šibenika Marcosu Mini, nakon čega je susret prekinut i igrači su poslani u svlačionice. HNK Zadar se ovim putem ispričava Marcosu Mini i svim igračima, stručnom stožeru, upravi i svim navijačima HNK Šibenik zbog navedenog incidenta“, kazala je predsjednica Zadra Iva Bokanović.

Zadar je nekada bio respektabilni hrvatskli, a danas je tek u trećem rangu.

U Šibeniku duboko razočarenje

“Vrijeđanje na nacionalnoj i rasnoj osnovi, a konačno i gađanje bananama i staklenom bocom igrača u 21.stoljeću smatramo skandaloznim i apsolutno neprihvatljivim ponašanjem, te pozdravljamo odluku sudaca da se ovakva utakmica prekine u 65.minuti.

Želimo napomenuti kako je utakmica bila otvorena za gledatelje,te kako je minimum obaveza od strane organizatora bilo angažiranje zaštitarske službe i osiguravanje svih sudionika javnog događaja.

Nogometni teren trebao bi biti mjesto nulte tolerancije na bilo kakav oblik diskriminacije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Očekujemo hitno očitovanje uprave NK Zadar o nemilim događajima na današnjoj utakmici i mjerama koje će poduzeti kako se ovakve scene na nogometnim tribinama više nikada ne bi ponovile.

Također, nadamo se adekvatnoj reakciji Hrvatskog nogometnog saveza kao krovne nogometne organizacije, kao i reakciji nadležnih institucija“, stoji na stranici ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi