HNL u znaku Bosanaca

19. koio hrvatske fudbalske lige

HNL u znaku Bosanaca

Adnan Beganović

Nastavak  fudbalske sezone u Hrvatskoj obilježio je derbi između Hajduka i Dinama ali i sjane partije naši internacionalaca.

Naime, u 19. kolu hrvatskog fudbalskog prvenstva naši internacionalci zabili su 5 pogodaka. U derbiju na prepunom Poljudu, reprezentativac naše države Senijad Ibričić postigao je u 51. minuti pogodak koji se rijetko viđa na ovim prostorima. Pored gola Ibričić je sjajno igrao svih 90. minuta i bio najsjajnija zvijezda uistinu loše utakmice. U dresu Hajduka svoj zadatak bezprijekorno je obavio i mladi reprezentativac, Boris Pandža.

U Koprivnici su igrali domaći Slaven Belupo i Šibenik. Slaven je bio bolji i sasvim zasluženo slavio rezultatom 3:1, te tako pretekao Šibenik na tabeli. Jedini pogodak za Šibenik postigao je potencialni reprezentativac naše države, Ermin Zec, te tako nastavio sa sjajnim partijama u ovoj sezoni.

Zadar i Cibalija su igrali derbi začelja u kojem su na kraju više razloga za slavlje imali domaći fudbaleri. Zadrani su slavili rezultatom 2:1, te tako uhvatili priključak sa klubovima koji se bore za opstanak u društvu najboljih. Sva tri gola djelo su naših internacionalaca. Oba pogotka za Zadar postigao je nekadašnji mladi reprezentativac naše države, Želimir Terkeš, dok je jedini strijelac za Cibaliju bio Edin Husić.

Sve u svemu, Bosanci su obilježili 19. kolo hrvatskog fudbalskog prvenstva, a nama ostaje da se nadamo da će tako biti i u narednim utakmicama.

Rezultati 19. kola:
Hajduk – Dinamo 2:0
Zadar – Cibalija 2:1
Varteks – Sesvete 2:1
Slaven – Šibenik 3:1
Osijek – Rijeka 2:2
Zagreb – Inter 0:1

Poredak: Hajduk 41, Dinamo 39, Slaven 31, Šibenik 28, Varteks 27, Rijeka 26, Osijek 24, Zagreb 24, Inter 21, Cibalia 21, Sesvete 19, Zadar 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.