Hoće li Bosanac s američkim pasošem zadovoljiti Bašića?

Novo lice na treninzima Željezničara

Hoće li Bosanac s američkim pasošem zadovoljiti Bašića?

Admin Čaušević

Iako je sezona počela prijelazni rok za mnoge premijerligaše nije završen, slično je i sa Željezničarom koji još uvijek traži pojačanja na određenim pozicijama. 

Za bh. klubove je normalna pojava da određeni fudbaleri dođu na probu te pokušaju zadovoljiti struku. Nešto slično se ovih dana dešava u Željezničaru.

Naime, sa prvim timom sarajevskih Plavi tokom sedmice je trenirao Benjamin Redžić, 20-godišnji Bosanac sa američkim pasošem.

Ovaj lijevokrilni napadač je radio sa prvim timom s ciljem da se nametne treneru Nerminu Bašiću te pokuša dobiti ugovor.

Redžić je rođen u SAD-u, a zanimljivo da je do do sada igrao za omladinske selekcije i SAD-a, ali i BiH. Bez kluba je od januara ove godine.

Do sada je igrao za ekipu Dallasa, u MLS-u je upisao šest nastupa pa ostaje da se vidi da li će se uspjeti izboriti za potpis sa najtrofejnijim bh. klubom.

Oglasi

Redžić već neko vrijeme trenira sa Željezničarom; Foto: Armin Herić

Inače, Željezničar večeras na Grbavici igra meč 5. kola Premijer lige, a Plavi će biti domaćini Tuzla Cityju te će tražiti iskupljenje za poraz od Tuzla Cityja.

"Utakmica protiv mog bivšeg kluba, kluba koji zaslužuje pažnju i mogu se boriti za Evropu. Mi se želimo vratiti na pobjednički kolosijek, želimo igrati svoj stil. Radujem se utakmici i želimo vidjeti gdje smo. Nije nas poljuljao poraz, vidjet ćemo šta smo naučili iz poraza", kazao je Bašić u najavi utakmice.

Perspektivni stručnjak i dalje na raspolaganju neće imati najbolji mogući sastav pošto se Semir Štilić i dalje oporavlja od povrede, dok će Saudijac Al Jaber radnu dozvolu dobiti sljedeće sedmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je odlično igrao Evropu, sjajni su bili Plavi i protiv Borca u pobjedi 2:0, ali je susret na Mokrom Docu pokazao da još uvijek treba pojačanja.

Prilika protiv Tuzla Cityja će biti lijepa prilika da se upišu nova tri boda, ali daleko od toga da Tuzlaci dolaze s bijelom zastavom, pa je za očekivati zanimljiv meč u popularnoj Dolini ćupova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Ovaj mali je odlican. Prosao skolu Dallasa, najjacu u SAD-u. Brat mi tamo zivi, pa znam sta pricam. Nadam se da ce ga Ismir preoteti. Treba objasniti djetetu da na golubarniku moze imati platu od 500 KM i sendvic nakon utakmice, bez salame. U Sarajevu, najvecem i najbogatijem klubu u drzavi, moze imati sve.
2 1
user1633264964
Čuj zadovoljiti BAŠIĆA!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti