Hoće li Lutalice pronaći pravi put?

Bolton želi zadržati status premierligaša

Hoće li Lutalice pronaći pravi put?

Edmir Škorić
Teme:

Posljednje kolo Premiershipa Bolton dočekuje na 18. poziciji, prvoj "ispod crte" i ne pobijede li na Britannia stadionu Stoke City morat će napustiti društvo najboljih engleskih klubova.

No, čak ni pobjeda Lutalica, kako je nadimak Boltonu, neće garantirati ostanak u Premiershipu. Dva boda više imaju QPR i Wigan. Rangersi će u posljednjem kolu na teško gostovanje u Manchester kod Cityja, kojem pobjeda treba da postane prvak.

 

Wigan, pak, dočekuje već otpisani Wolverhampton i bit će zanimljivo pratiti dešavanja narednog vikenda unutar Premiershipa. 

 

"Ne postoji razlog zašto ne bismo pobijedili kod Stokea. Bilo bi super upisati tri boda, a znamo da su nam još uvijek potrebna dva rezultata iz još dvije utakmice", izjavio je veznjak Boltona Nigel Reo-Coker, pritom naravno aludirajući na gore navedene kombinacije. 

 

"Još uvijek smo u igri. Bio sam u ovakvoj situaciji i prije, kada sam igrao u West Hamu i tada nam je trebala pobjeda na Old Traffordu za opstnaak. Dakle, u mom srcu nema straha. To je nešto na što se mogu osloniti jer u nogometu je sve moguće".

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Hoće li Lutalice spriječiti ispadanje nakon 11 premierligaških sezona ostaje da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.