Hoće li Tanković 'izraditi' i klub? Na stolu je ponuda, ali on je obećao potpis

AEK ga želi u svojim redovima

Hoće li Tanković 'izraditi' i klub? Na stolu je ponuda, ali on je obećao potpis

M. Šljivak

Švedski fudbaler bh. porijekla Muamer Tanković (25) vjerovatno će napustiti redove Hammarbyja.

Tanković po povratku u Švedsku igra zaista odlično u dresu ovog kluba. Privukao je pažnju mnogih klubova iz jačih liga, a proteklog januara mu je propao transfer u Seriju A.

Ipak, već u narednim sedmicama Tanković bi mogao ostvariti veliki transfer. Za njegove usluge zainteresovan je atinski AEK i pokušat će ga dovesti kao jedno od pojačanja za novu sezonu.

Tanković međutim navodno ne želi aktuelni klub ostaviti bez odštete. Njemu ugovor ističe 30. jula i navodno bi trebao potpisati produžetak saradnje. Iz kluba su uvjereni kako će Muamer produžiti saradnju, jer su sve strane spremne za takav korak.

To bi značilo i da će Hammarby dobiti eventualnu odštetu za 25-godišnjeg fudbalera, koji se ranije povezivao i sa turskim Bešiktašom.

Ipak, Tanković se često predomišljao prethodnih godina. Dokaz tome je činjenica da je u posljednji čas odlučio da ipak nastupa za Švedsku, iako je pristao da nosi dres reprezentacije BiH.

Ovaj fudbaler u dosadašnjem dijelu sezone odigrao ukupno 11 utakmica i postigao je sedam golova.

Top Komentari

Ale23
Kome ovoga pominjete, nebitan igrac totalno. Kao da ima pretplatu da o njemu pisete.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi