Bosanac iz Švedske: Platio sam Zlatanu ručak za dres

Ibrahimović mu je gazda

Bosanac iz Švedske: Platio sam Zlatanu ručak za dres

Za vrijeme pandemije koronavirusa Zlatan Ibrahimović je dane provodio u Švedskoj.

I dok se sportašima širom svijeta rutina totalno izokrenula, iskusni napadač je trenirao i održavao formu sa tamošnjim Hammarbyjem čiji je inače jedan od vlasnika.

Bilo je govora da bi Ibrahimović mogao čak i da po završetku sezone dođe u redove šampiona iz 2001. i tu završi karijeru, što je potvrdio i sportski direktor Hammarbyja, no ostaje da se vidi najprije na koji će se način završiti priča u Milanu.

Jedan od onih koji bi se posebno obradovao Ibrahimovićevom dolasku u Hammarby je vezista ovog kluba Darijan Bojanić. Ime je to fudbalera koji je nedavno debitovao i za reprezentaciju Švedske, no, kao i Ibrahimović, porijeklom je iz BiH.

"Bila bi odlična stvar ako bi došao Zlatan. U njegovom prisustvu svi rastemo. Dobijate jednog rođenog pobjednika. Teško je predvidjeti šta će se desiti. Ponekad se pitamo: 'Zašto bi on uopšte igrao u Allsvenskanu?' Ali, ako već odluči tako, onda se možemo samo zahvaliti i objeručke ga dočekati. Ko ne bi želio igrati sa najboljim švedskim fudbalerom", kaže Bojanić za fotbolltransfers.com, pa otkriva je li se družio sa zvijezdom Milana i izvan terena:

"Da, bili smo vani na ručku."

Dobio je i poklon.

"Poklonio mi je svoj dres Milana. Morao sam mu najprije platiti ručak za to", našalio se Bojanić.

Da li bi Zlatanu prepustio svoju 'šesticu' ako bi je želio na svom dresu?

"Ako bi htio broj koji ja već nosim, morali bismo popričati prvo."

Bojanić je inače jedan od najboljih fudbalera Hammarbyja. Ranije se dovodio u vezu sa pojedinim klubovima iz Rusije i Fiorentinom, no u klubu iz Stockholma ga izrazito cijene i nedavno su ga nagradili novim ugovorom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi