Hodžić i Gojak na Rijeku, Vršajević i Sušić ''na čekanju"

Ždrijeb polufinala Kup Hrvatske

Hodžić i Gojak na Rijeku, Vršajević i Sušić ''na čekanju"

U prostorijama HNS-a u petak su izvučeni parovi polufinala Kupa Hrvatske. 

Voljom žrijeba prvi polufinalni par Kupa Hrvatske čine Dinamo i Rijeka, dok će u drugom polufinalu Hajduk igrati protiv boljeg iz ogleda Zadar - Split.

Polufinalni okršaj dalmatinskih klubova nosi veliki ulog - mjesto u kvalifikacijama Europa lige, obzirom da će Zagrepčani i Riječani kroz prvenstvo već osigurati europska takmičenja.

Bh. reprezentativci Avdija Vršajević i Tino-Sven Sušić, ime svog protivnika u polufinalu saznat će 18. marta nakon što se odigra revanš susret između Zadra i Splita. Splićani imaju prednost od 1:0 iz prvog susreta.

Prve polufinalne utakmice igraju se 8. aprila, a uzvrat je dvije sedmice kasnije. Ove sezone finale se igra na jednu utakmicu, a zakazano je za 20. maj.

Parovi polufinala Kupa Hrvatske:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk - Zadar/Split

Dinamo - Rijeka

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.