Hodžić: Možda su se neki igrači digli nakon GOŠK-a, Željezničar nas je danas prizemljio

Trener Igmana nakon meča na Grbavici

Hodžić: Možda su se neki igrači digli nakon GOŠK-a, Željezničar nas je danas prizemljio

Konjički Igman je danas gostovao na Grbavici gdje je odigrao prijateljski meč sa Željezničarom.

Federalni prvoligaš je u prvom poluvremenu pružio dosta dobar otpor, da bi u drugom bio razbijen, pa je Željezničar na kraju slavio rezultatom 6:0.

Nakon utakmice govorio je trener Igmana Fadil Hodžić.

"Čestitao bih Željezničaru na stvarno dobroj i korektnoj utakmici i što su nam omogućili da dođemo ovdje, da odigramo. I u igri se pokazalo da je Željezničar puno kvalitetniji u ovom momentu. Mi smo u prvih 45 minuta pružili otpor, imali smo i svoje dvije-tri situacije, šanse da damo gol. Nismo uspjeli, primili smo dva gola iz polušansi. Naravno, drugo poluvrijeme smo napravili izmjene da i drugi igrači dobiju šansu, da ih vidimo. Ipak, nama prvenstvo počinje tek 8.8., znači imamo vremena za još neka uigravanja i da nađemo tih prvih 11", istakao je Hodžić, pa nastavio:

"Željezničar je kvalitetna ekipa, vidjeli smo u drugom poluvremenu da je to napad još kvalitetniji nego što je bio u prvom poluvremenu, ali bez obzira ne treba umanjivati pobjedu Željezničara. Mi ćemo se sigurno u našoj 1. ligi FBiH u prvom kolu predstaviti u najboljem mogućem svjetlu".

Da li su vam razočarali igrači koji su igrali u drugom poluvremenu?

"Naravno da jesu, tu su sigurno igrači koji bi trebali biti adekvatne zamjene ili čak među prvih 11. Danas su pokazali da nije to to, da su ležerno ušli u utakmicu misleći da će lako. Sigurno je i pobjeda protiv GOŠK-a od prije tri dana uticala na mlađe igrače da se 'dignu', a danas nas je Željo prizemljio. U narednom periodu moramo popraviti te stvari", izjavio je Hodžić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Koji je domet Igmana u narednoj sezoni?

"Naš cilje je da budemo u vrhu, da ne strahujemo za opstanak i ja garantujem da s ovom ekipom, ovim momcima, mi možemo biti u vrhu tabele, među 4-5 ekipa."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi